REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
DAG 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21 en 22
Evaluatie en tipsWat doe jij tegen agressie en geweld?

Cambodja

Angkor Wat

Dag 1: vrijdag 19 oktober 2001

Amsterdam - Bangkok
Op weg


Een relaxte ochtend. Nog wat opgeruimd, een wasje gedraaid en de laatste spullen ingepakt. Om kwart voor 11 verlaten we het huis en gaan met de tram naar het station. We hebben de trein van half 12. Overstappen in Leiden en om kwart over 12 zijn we op Schiphol. Het is goed te merken dat de veiligheidsmaatregelen zijn aangescherpt, sinds 11 september. Er loopt veel bewakingspersoneel rond en de handbagage wordt twee maal gecheckt.

We zijn ruimschoots op tijd bij de gate en doden de tijd door mensen te kijken. We weten nog niet wie bij onze groep hoort. Steeds weer horen we nasaalklinkende omroepberichten over gatewijzigingen. Onze vlucht heeft vertraging opgelopen vanwege facilitaire redenen.

Om half 4 (een uur later dan gepland) kunnen we eindelijk vertrekken. Waarschijnlijk zal de vlucht 11,5 uur duren. We vliegen met China Airlines, een maatschappij die, hoewel de naam anders doet vermoeden, uit Taiwan afkomstig is. De stewardessen zien eruit als plaatjes, met fijne gezichtjes en fraaie uniformen met borduursel. Ze zijn echter niet echt vriendelijk. Alles gaat op de automatische piloot, als bij een goed gedrild leger. Hun Engels is onverstaanbaar.

Het diner bestaat uit vis of varkensvlees. Ik kies het laatste. Na het eten brengen we de tijd door met dommelen, video kijken en lezen. Op het beeldscherm is de vliegroute te zien. We vliegen met een bochtje om Afghanistan heen, wat mij zeer verstandig lijkt. Om half zes krijgen we het ontbijt voorgeschoteld, bestaand uit een stukje quiche lorraine, vruchtencompôte, yoghurt, een worstje en zuurkool (!)

<-Vorig hoofdstuk: inleiding Volgend hoofdstuk: dag 2->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional