REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
DAG 19
Dag 20
Dag 21 en 22
Evaluatie en tipsWat doe jij tegen agressie en geweld?

Cambodja

Strand

Dag 19: dinsdag 6 november 2001

Sihanoukville
Dolfijnen!


We gaan op excursie. Onze moto'tjes halen we op bij "The Melting Pot". Een meisje gooit de tank vol met een litertje benzine uit een Fantafles en dan kunnen we gaan. De gids rijdt voorop, want de aanlegsteiger schijnt moeilijk vindbaar te zijn. Dat valt overigens nogal mee. Na drie kwartier rijden over een mooie, gladde asfaltweg komen we bij het water aan. We sturen de gids naar huis met een fooitje. Met een eenvoudig, houten bootje met motor varen we even later door het natuurgebied. Het is een mooi gebied met mangrovebossen. De beloofde beesten krijgen we helaas niet te zien, alleen een paar roofvogels. Overal langs de route staan afgelegen vissershutjes op palen in het water. Op de plek waar we aanleggen is zelfs een dorpje ontstaan. De kinderen begroeten ons uitbundig. In de zon liggen garnalen en vis te drogen.

De bootsman gaat ons voor. We lopen door het dorpje heen en komen in een soort duingebied. Hier staan ook nog wat verdwaalde huisjes. Op een waterton zit een Barbiepop. Die is hier vast achtergelaten door een toerist. Door een bos heen lopen we naar een fraai strandje. We dobberen in het lauwe water, zonnen wat, eten wat en zoeken schelpen. In het zoetwater bekken spoelen we ons af. Een man staat in het bekken zijn tanden te poetsen.

Via dezelfde weg gaan we terug. We zien weer geen beestjes, maar we spreken af dat we tegen de rest van de groep een mooi verhaal zullen ophangen over apen en dolfijnen.

Wanneer we op de moto'tjes onderweg zijn naar Sihanoukville, krijgen we een harde bui. De weg wordt glad van de regen, maar we slippen gelukkig niet. We gaan terug naar "The Melting Pot" en verlengen de huur van de moto met een dag.

Ik haal de was op bij de wasserette. Het ziet er piekfijn uit. Dan gaan we wat drinken in het restaurant. De hele groep druppelt binnen. Iedereen vertelt over zijn ervaringen. Dus wij hangen het verhaal over de dolfijnen op. Natuurlijk trapt niemand er in. Eén van de mannen vertelt dat ze gisteravond met z'n drieën naar discotheek Biba zijn geweest. Het was eigenlijk meer een bordeel, gelegen in de Rosse buurt van Sihanoukville. In de Biba droegen alle meisjes een nummer. Bij de ingang lag een fotoboek met alle nummers er in, daar kon je een meisje "reserveren". De meisjes stonden afgebeeld in zedige bruidsjurkjes. Sommigen waren niet ouder dan zestien. Hij vond het een nare ervaring.

Een ober geeft ons goede raad. We kunnen de gehuurde moto's beter bij de hutjes zetten in plaats van buiten het hek, anders worden ze gestolen, waarschuwt hij. Tja, dit is een havenstad en daar is gewoonlijk wat meer criminaliteit dan op het platteland.

's Avonds eten we bij Sam's, ook weer een hippietent. Het eten is heerlijk en de sfeer is goed. Helaas ben ik snipverkouden geworden en ik voel me niet 100 procent.

's Nachts is het noodweer. Het stormt, onweert en regent. We gaan een tijdje op de veranda zitten om het natuurgeweld te aanschouwen. De onweersflitsen klieven door de hemel en de palmbomen worden genadeloos heen en weer geschud.

<-Vorig hoofdstuk: dag 18 Volgend hoofdstuk: dag 20->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional