REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Evaluatie en tipsEgypte 1992

Tempel van Philae

Dag 6: vrijdag 30 oktober 1992

Kalabsha Tempel
Tempels van Philae
Souk

Aswan en omgevingIk ben weer helemaal opgeknapt. Vanuit onze kamer hebben we een heel mooi uitzicht: gedeeltelijk over de Nijl en gedeeltelijk over de bazaar.

's Morgens rijden we met onze bus over de High Dam naar de Kalabsha Tempel. De tempel is in 1970 door een Duits bedrijf verplaatst, omdat 'ie anders onder water zou komen te staan. Hij staat nu op een eiland in het Nassr meer. We worden er met kleine roeibootjes naartoe gebracht. De bootsmannen smeren Jetske een hoofddoek aan, willen Suus kopen en zijn chagrijnig tegen Sven, omdat hij hen slechts vier pond per persoon heeft gegeven voor de overtocht.

De tempel is het aanzien waard met vele zuilen, portalen en reliëf. Ongelofelijk dat dit duizenden jaren geleden gebouwd werd en in deze eeuw geheel uit elkaar gehaald en weer opgebouwd is! De omgeving ziet er woest en onherbergzaam uit. Er leven geen mensen. Wel zien we een vosje.

Van Kalabsha gaan we naar Agilkia, een eiland waar de tempels van Philae staan. Ditmaal worden we per motorboot vervoerd. Het tempelcomplex is behoorlijk groot. De tempel van Isis is rijkelijk versierd. Je kunt er uren naar kijken. Daar is het echter te heet voor, dus houden we het op een half uur.

Om half één keren we terug naar het hotel. We frissen ons op en gaan gezamenlijk lunchen bij Aswan Moon, gelegen aan de Nijl. Het achterste gedeelte van het restaurant ligt in het water. Daar nemen wij plaats. Er wordt Nubische muziek gedraaid en de serveersters zingen vrolijk mee. De mensen hier in Aswan zijn vriendelijk, vrolijk en relaxt van aard.

's Middags verkennen Paul en ik de omgeving en lopen over de bazaar, oftewel souk. We neuzen wat rond, kopen een paar kaarten en twee zakjes limoenen. Bij terugkomst in het hotel, komt ook de rest van de groep net binnen. Jan heeft een galabeya (hemdjurk) gekocht en meteen aangetrokken. Het staat hem geweldig. De groep wil om half zes naar de souk gaan. Hoewel Paul en ik daar net geweest zijn, gaan we toch voor een tweede keer. Met een heel gezelschap is dat best gezellig.

's Avonds bespreken we in de lobby het programma voor de volgende dag. Er staat een Arabische soap-serie aan. We verstaan er geen woord van, maar het is wel fascinerend! Wat een drama!

Na de bijeenkomst besluit ik wat kaarten te schrijven, doch het licht valt uit! Nou ja, dan gaan we maar eten. Het is tenslotte al half negen. Met z'n tienen dineren we bij het Panorama restaurant. Het smaakt uitstekend. We krijgen Beduïnekoffie toe.


<-Vorig hoofdstuk: dag 5 Volgend hoofdstuk: dag 7->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional