REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Evaluatie en tipsEgypte 1992

Filmposter, Cairo

Dag 22: zondag 15 november 1992

Cairo-Amsterdam

Bye, bye, Egypt!Om zes uur worden we gewekt. We vertrekken samen met een groep van de Rotary club. Het is een snobistisch stel. Sven reist met ons mee naar het vliegveld. Vanavond staat er weer een andere groep voor hem klaar. Wij zijn dik tevreden met hem. En ik geloof dat dat wederzijds is. We hadden een leuke groep, die nergens moeilijk over deed.

Op de luchthaven wissel ik wat Egyptische ponden om voor dollars, want ponden worden niet aangenomen bij de Tax Free winkels! Om te wisselen moet ik heen en weer door de douane. Ik trek een neutraal bekkie en loop straal langs een beveiligingsbeambte. Hij laat me gewoon gaan! Even later blijkt dat ik 20 dollar te weinig heb ontvangen. Ik, zwaar de pest erin, keer terug naar de bank. Wederom "breek" ik zonder moeilijkheden door de douane heen. Daar staat je verstand bij stil! Vlak daarvoor stonden we nog minutenlang in de rij om ons paspoort uitgebreid te laten checken!

We kopen wat aardige boekjes over Egypte, een grote doos chocola en een diaserie over de Vallei der Koningen. Om twaalf uur (met een uur vertraging) stijgen we op. Het is helder weer. We hebben een prima uitzicht over stoffig Cairo. Bye, bye, Sven! Bye, bye, Cairo! Bye, bye, Egypt! Naderhand vliegen we over de Griekse eilanden en de Alpen, die ook goed te zien zijn.

In Nederland blijkt het vijf graden te vriezen. Gek genoeg voelt het niet koud aan voor ons. We hebben de Egyptische warmte kennelijk in ons lichaam opgeslagen.


<-Vorig hoofdstuk: dag 21 Volgend hoofdstuk: evaluatie->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional