REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Evaluatie en tipsEgypte 1992

Oud en nieuwe bankbiljet

Dag 21: zaterdag 14 november 1992

Tax Free shop
Souk
Windsor hotel

ShoppenWe gaan drank kopen voor Osama. Ver voor negenen is hij al bij het hotel. Hij is met de taxi gekomen en die gebruiken we naderhand om naar de Tax Free shop te rijden.

De winkel bevindt zich op de West Bank. We kijken onze ogen uit. Wat een luxe! Lacoste-shirts, Yves St. Laurent make-up, ijskasten, speelgoed en... drank. We nemen 18 flessen Dewar's Whisky mee.

Nadat er allerlei formulieren zijn ingevuld en bestempeld mogen we de winkel verlaten. Osama betaalt ons en we stappen met z'n allen in de taxi. Bij het busstation stapt Osama uit en bedankt ons hartelijk.

Osama heeft met de chauffeur afgesproken dat hij ons eerst naar het hotel zal rijden om Willy op te halen en daarna naar de Souk. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Hoewel Osama betaald heeft voor de rit, wil de chauffeur er geld bij hebben. Bij het hotel aangekomen, weigert hij verder te rijden. Wij doen een sit-down actie (assertief zijn!) en een Arabisch sprekende Griek komt ons te hulp. De chauffeur zet ons met tegenzin af bij de Souk.

We brengen er urenlang door, zoekend naar leuke souvenirs. Na een half uur afdingen koopt Paul voor 125 pond een Backgammon spel van hout ingelegd met parelmoer en kamelenbeen. Het is geen slechte deal, want de vraagprijs was 300 en het is een mooi spel.

Ik koop een cassettebandje van Um Kalsum, de geliefde Egyptische smartlapzangeres. Later word ik aangeklampt door een verkoper van een souvenirshop. Hij is erg verbaasd dat ik een bandje van Um Kalsum heb. "Spreek je Arabisch?" vraagt hij. "Nee, ik vind gewoon de muziek mooi," verklaar ik. Ik ben meteen zijn vriendin voor het leven!

Verder koop ik zilveren oorbellen, een zak gedroogde Hibiscusbloemen (om Karkadé te maken) en een zakje mix voor Zahreb, een ander drankje.

's Avonds verzamelen we voor een aperitiefje in de lounge van het Windsor hotel. Het is er sfeervol ingericht met veel hout. Aansluitend gaan we eten bij "Felafel" ("De Peperkorrel"). Het is heel gezellig en het eten is goed. Sven wordt toegesproken door Henk, die hem tevens een cadeautje aanbiedt. We hebben geld ingezameld en dat in een sok gestopt.

Er zitten allerlei reisgezelschappen om ons heen. Naast ons zitten Italianen. Sven raakt in gesprek met een man uit Florence. Later op de avond spreekt Sven een Nederlandse reisleider. De reisleider is enigszins bezorgd om de situatie met de extremisten. Er zijn weer aanslagen geweest. Sven zegt dat de volgende groep van Djoser Dendera zal overslaan. Dat is te link geworden.

We hebben zelf niet veel van de situatie gemerkt. Alleen worden we de laatste dagen wat scherper in de gaten gehouden door de geheime politie. In sommige gedeeltes van de Souk worden we geschaduwd. Het is een vreemde gewaarwording.

Na het diner wordt er wat gedronken op het dakterras. Ik ben te moe en ga naar bed. Bij het duiken heb ik kou gevat en ik heb een shit-conditie.


<-Vorig hoofdstuk: dag 20 Volgend hoofdstuk: dag 22->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional