REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Evaluatie en tipsEgypte 1992

Tempel van Dendera

Dag 15: zondag 8 november 1992

Dendera
Hurghada

De laatste tempelOm half acht vertrekken we met een personenbus richting Hurghada. Een Arabische vriend van Sven, die Engels en Nederlands spreekt, reist met ons mee. We rijden voornamelijk door de woestijn. Hoewel er totaal niets groeit of bloeit is het landschap toch boeiend.

Onderweg doen we Dendera aan, waar de tempel van Hathor staat. De tempel is vrijwel intact gebleven. Er zit zelfs een dak op, wat je kan beklimmen. Er zijn ontzettend veel gangen, nissen en kamers. Echt een doolhof. In één kamertje huizen vleermuizen.

Vanaf het dak heb je een mooi uitzicht over het voorplein met beelden en twee "geboortehuizen". Dit is de laatste tempel die we zullen bezoeken. Eerlijk gezegd is mijn tempel-verzadigingspunt nu wel bereikt!

Hurghada blijkt een afzichtelijk kustplaatsje te zien, volgebouwd met hotels. Wij verblijven in het "Summer & Winter Hotel". We checken in, frissen ons op en gaan beneden op het terras lunchen. Daarna neemt een aantal van ons een lauwe duik in de Rode Zee.

's Avonds gaan we met een taxibusje naar de oude dorpskern. In de winkel van "Flipper Ali" zoeken we snorkels en flippers uit. We moeten de maskers aanzuigen en Ali's assistent haalt ze dan met een knal van je gezicht af. Als het flink knalt, is het goed. Met de flippers moeten we even flapperen om te zien of ze blijven zitten. We stellen allemaal ons persoonlijke setje samen en doen er een naamkaartje aan.

We eten bij een bijzonder goed visrestaurant. Ik neem niet zoveel, want ik heb last van m'n buik. Het is voor mij al een genoegen om de anderen zo lekker te zien eten!


<-Vorig hoofdstuk: dag 14 Volgend hoofdstuk: dag 16->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional