REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Evaluatie en tipsEgypte 1992

Slagerij, Cairo

Dag 18: woensdag 11 november 1992

Busreis Hurghada-Cairo

Terug in CairoWe vertrekken uit Hurghada en reizen per touringcar naar Cairo. De rit duurt ongeveer zes uur. Onderweg worden drakerige Arabische speelfilms vertoond met tussendoor reclame. Het is kostelijk om te zien.

De speelfilmindustrie staat hier op een laag niveau: het is allemaal heel amateuristisch. De reclames worden stuk voor stuk gezongen. Door kindvrouwtjes met om de seconde een ander jurkje aan wordt waspoeder, maandverband, make-up, parfum en bruidskleding aangeprezen.

In Cairo aangekomen valt ons meteen de herrie en de drukte op. Met drie taxi's worden we naar het Happyton gebracht. Om zeven uur is er een bijeenkomst op het oude, vertrouwde dakterras. Morgen staat een excursie naar Alexandrië op het programma. Sven gaat niet mee. Hij vindt Alexandrië niet interessant en bovendien is hij snipverkouden. Doekle zal ons onder zijn hoede nemen.

's Avonds eten we bij een bijzonder restaurant. Het is een enorm hoge ruimte met spiegels aan de wanden en kroonluchters aan het plafond. Het is in vervallen staat geraakt, maar dat maakt het nog mooier. We worden bediend door vier gezette obers met lange witte jassen aan. Ze komen ons Bourgondische lappen vlees brengen.


<-Vorig hoofdstuk: dag 17 Volgend hoofdstuk: dag 19->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional