REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Evaluatie en tipsEgypte 1992

Oever van de Nijl

Dag 11: woensdag 4 november 1992

Luxor

Aan land in LuxorGeen last van muggen of passerende cruisers gehad. Om half zes varen we uit. Ik ben het zeilen nu wel zat. Wanneer we om half tien de haven van Luxor binnenkomen, worden we aangehouden door de politie. De agenten blijken vrienden van Bakr te zijn, die om ontbijt komen vragen. Bakr biedt ze een sigaret aan. Daarmee zijn ze ook tevreden en we mogen door varen.

We meren aan en de bagage wordt op koetsjes geladen. Zelf gaan we te voet naar het hotel. Ook dit hotel, San Mark geheten, heeft een dakterras, waar het heerlijk koel is. Paul is geveld door een zonnesteek, daarom woon ik in m'n ééntje de dagelijkse bijeenkomst bij. Sven heeft weer allerlei plattegronden voor ons gekopieerd. Na zijn uitleg gebruiken we de lunch.

Paul wordt ondertussen beziggehouden door twee schoonmakers en een loodgieter. Ze komen met z'n drieën naar de douche kijken, die kapot zou zijn. Samira, de schoonmaakster, neemt meteen de kamer onder handen.

Het uitzicht vanaf ons balkon is bizar. Rechts kijken we op de armoedige Koptische wijk, links ligt een luxueus hotel met een zwembad. Aan het zwembad wordt een dansvoorstelling gegeven. Het stelt niet veel voor. Leuker is het tafereel wat ik in de sloppenwijk zie: voor het raam van een flatgebouw staan twee kinderen de danspassen na te doen.

Na de dansvoorstelling komt er een Duits knapenkoor opdraven. Met "Montanara" nog vers in het geheugen val ik in slaap.


<-Vorig hoofdstuk: dag 10 Volgend hoofdstuk: dag 12->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional