REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Evaluatie en tipsEgypte 1992

Zonsondergang boven de Nijl

Dag 10: dinsdag 3 november 1992

Tweede dag felukatocht

Dag en nacht op de NijlDe muggen staken niet, doch zoemden wel. Veel geslapen heb ik dus niet. Om ongeveer half zes is iedereen op onze boot (we noemen 'em "De Brillenboot") wakker. Op de andere feluka ("Sven's knuffelboot") is iedereen nog in diepe rust. Behalve Jan. Jan snurkt namelijk, dus iedereen valt pas in slaap wanneer Jan wakker is!

Er zijn mannen gekomen om de giek te repareren. Vier plaatselijke jongetjes slaan alles gade. Een in het zwart geklede vrouw weidt haar koeien uit.

Om een uur of negen kunnen we eindelijk weg. Laverend gaan we over de Nijl. Hard gaat het niet, want het is bijna windstil. Vanaf de oevers roepen kinderen onuitputtelijk "Hello!"

Op "De Brillenboot" wordt veel gelezen, geluierd en geslapen. Om één uur lunchen we aan boord van de knuffelboot. We krijgen een groenteprutje van aardappels, aubergine en tomaat met salade en rijst erbij.

Om ongeveer 5 uur gaat de zon onder. De vliegen, die ons overdag hinderen, gaan weg. De muggen moeten nog komen. Heerlijk: koelte en rust! We meren aan bij een eiland en eten uiensoep en spaghetti. Nadat iedereen geplast heeft op de wal, komen er drie kamelen langs met hun begeleiders. We maken een praatje en aaien de kamelen, die niet gewend zijn aan zoveel aandacht.

Paul zit rustig in de bosjes zijn behoefte te doen, wanneer er plotseling een man met een geweer achter hem staat. Hij is van de politie en sommeert ons weg te gaan. Bakr gaat met de man "onderhandelen". Dat doet hij voornamelijk met zijn portefeuille. Het draait erop uit dat we mogen blijven.

's Avonds vertellen we elkaar raadsels en moppen. Vooral Jan is een goeie verteller, hoewel hij er niet van houdt om in de belangstelling te staan. Hij heeft een filosofische inslag.


<-Vorig hoofdstuk: dag 9 Volgend hoofdstuk: dag 11->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional