REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken
Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Evaluatie en tips
Foto's


Madagaskar en Mauritius

Kameleon Mandrakandrinareservaat

Inleiding

Wie?
Waarom?
Voorbereiding


Wie?

Paul (44) chemisch technoloog en Marie-Jet (42) office manager. Laatstgenoemde schreef dit reisverslag. Samenwonend sinds 1988. Gezamenlijke hobby's: reizen, fotograferen, theater.

Verder bestond het reisgezelschap uit 18 personen, reisbegeleider Kees, buschauffeur Mange en bijrijder Etiënne.

Waarom?

"Ik heb zin om naar een grote dierentuin te gaan," zei Paul en dat deden we. We houden allebei van dieren en natuur, maar waren vreemd genoeg nooit op safari geweest. Nu is een reis naar Madagaskar geen safari in de ware zin van het woord, want "De Grote Vijf" komen op het eiland niet voor. Maar wel een heleboel unieke diersoorten die nergens anders ter wereld leven, zoals lemuren (halfapen) en kameleons.

We besloten met reisorganisatie Djoser in zee te gaan. Hun reisprogramma sprak me aan vanwege de combinatie met Mauritius. Het leek me prettig om aan het eind van de intensieve reis lekker uit te rusten in een tropisch paradijs.

Voorbereiding

7 september 2006
We zijn gevaccineerd. Na het intakegesprek blijkt dat we slechts twee prikken nodig hebben: tegen DTP en Hepatitis B. De laatste biedt bescherming voor de komende vijfentwintig jaar, dus daar zijn we voorlopig van af! Als anti-malaria medicatie kiezen we dit keer malarone. Eens kijken hoe dat bevalt.

12 september 2006
De visumaanvragen zijn verzonden. We dienden de formulieren in viervoud in te vullen en per persoon vier pasfoto's toe te voegen. Op het formulier werd ons het hemd van het lijf gevraagd. "Solitaire" (alleenstaand) of "mariée" (getrouwd) moesten we invullen bij "burgerlijke staat". In de mogelijkheid "samenwonend" was niet voorzien. Alles moest samen met onze paspoorten en een aan onszelf gerichte envelop verstuurd worden naar Visum bureau Taurus in Amsterdam. Eind september ontvingen we de paspoorten met visumstempel aangetekend terug.

Weekend 7-8 oktober 2006
Op zaterdag kochten we alle ontbrekende spullen, o.a. extra geheugenkaarten voor de camera's en een afritsbroek. Zondag bekeken we een filmpje op internet van Yorin Travel over Madagaskar en een kort stukje van John Cleese over lemuren.

Dinsdag 10 oktober 2006
Op weg naar de kapper kom ik een vriendelijke oude man tegen. We staan allebei voor het rode stoplicht te wachten en hij begint een praatje met mij. Het gesprek komt op de vakantie. Hij blijkt een oud-zeeman te zijn, die voer op de Karel Doorman, en hij kent een liedje over Madagaskar.

"We lagen voor Madagaskar
en we hadden de pest aan boord.
En het water bedierf in de vaten
Elke dag ging een man overboord.
Als het schippersklavier door de ruimte weerklonk
Ja, dan werden wij allen zo stil, jaaa zo stil.
Omdat ieder dan naar zijn liefje verlangt
En vader naar huis toe wil.
Ahoooooy, ahooooy, kameraden.
Ahooooy, ahooooy!"

Hij was weleens op een buureiland geweest en was toen in de zon in slaap gevallen. Een paar Franse toeristen kwamen hem wakker maken. Hij was ondertussen zó ernstig verbrand dat de Fransen hem meenamen en in een bad met koud water en azijn legden. Dat hielp uitstekend. Hij wenst mij een goede reis. Wat een leuke ontmoeting!

<-Vorig hoofdstuk: inhoudsopgave Volgend hoofdstuk: dag 1->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional