REISAFFICHE

Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Inhoudsopgave
Inleiding
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Evaluatie en tips Foto'sMadagaskar en Mauritius 2006

Strandleven, Peyrebère

Dag 20: maandag 30 oktober 2006

Snorkelen
Wandelen naar Peyrebère
Afscheidsdiner

Een vrolijk afscheidNa een heerlijk ontbijtje steken we de weg over. We gaan op het strand liggen met een boekje. Wanneer we het lezen en luieren zat zijn geworden, gaan we een tijdlang snorkelen. Vlak voor de kust ligt een interessant koraalrif met allerlei vissen. Ik zie een school zwart/wit gestreepte, een paar egaal zwarte, een paar zeekomkommers, een grote vis met gespikkelde kieuwen, een zwart/geel gestreepte met een sliert op z'n kop en in het ondiepe gedeelte waar de bootjes voor anker liggen, zie ik een grote melkwitte met gele ogen.

De koralen zijn over het algemeen van het hersenvormige type. Meestal grijs, maar ook lila of roze. Ik zie ook een klein stukje geweivormig koraal.

Na onze "expeditie" lezen we nog wat en dan is het weer tijd om te lunchen. Althans: om onze lunch met de vogeltjes te delen! Onder het eten komt een koor repeteren in het restaurant. Vanmiddag wordt om drie uur een mis opgedragen, ter ere van het begin van de zomervakantie. Het koor zingt niet al te best en de geluidsversterking is abominabel, maar het is goed bedoeld!

We maken een stukje van de mis mee. Het personeel is in groten getale op komen draven en staat devoot in een kring om de priester heen. Voor zover ik er verstand van heb, is het een katholieke mis. We gaan er discreet vandoor en wandelen naar Peyrebère, waar we gisteren ook geweest zijn. Onderweg zien we posters die sterilisatie en castratie van kat en hond promoten. Er wordt binnenkort een actie gehouden, waarbij de eigenaren korting kunnen krijgen op het "helpen", ontvlooien, ontteken en inenten van hun huisdieren. Het is een goed initiatief.

Terwijl ik een poster bekijk, komt er een lieflijke jongedame op ons af, met een reclamefoldertje voor een schoonheidsinstituut. Als we een massage wensen, kunnen we het mobiele nummer bellen dat op de achterkant van de folder staat.

Bij een Indiase supermarkt kopen we water en koekjes. Tien minuten later zijn we in het dorp. Paul pint bij de bank, want de rupees (= muntsoort van Mauritius) vliegen je zak uit in dat luxe resort!

We zitten een tijdje in het park op hetzelfde bankje als gisteren. Het is nu veel minder druk. Paul tuurt door zijn verrekijkertje naar de vogels. Er zitten hier mooie, felgele vogeltjes. Ook zien we bulbuls en een soort kleine duifjes. Een meneer met ellenlang rastahaar, die twee bankjes verderop zit, wordt boos. Hij denkt dat Paul een foto van hem maakt of naar hem zit te gluren. Dat is toch echt niet het geval. We vinden zijn haardos fascinerend, maar de vogeltjes zijn leuker!

We wandelen terug en krijgen in de buurt van het hotel een regenbui te verduren. In de souvenirshop van het hotel koop ik een keukenkastmagneet. Zorika, een collega van Paul, spaart die dingen en we hadden beloofd er één voor haar mee te nemen. In Madagaskar waren ze niet te koop. Bijna niemand heeft daar een koelkast, dus dan is de behoefte aan koelkastmagneetjes niet zo groot.

Om vier uur wordt er "gefogd" tegen de insecten. Twee mannen in astronautenpakken met gasmaskers voor verspreiden een verdelgingsmiddel. In de hotelfolder staat dat het "absoluut geen kwaad kan voor mensen". Ik ga voor de zekerheid toch maar naar binnen. Waarom dragen die lui anders een gasmasker?

Aan de zwembadbar is het "foggen" even later het gesprek van de dag. Er komen steeds meer mensen bij. Vanavond is het afscheidsdiner en de bar is het onofficiële verzamelpunt. Op een plankier, dat gedeeltelijk in het zwembad ligt, staan twintig zitplaatsen in een carré opgesteld. Daar mogen we plaatsnemen. We krijgen een welkomstcocktail aangeboden. Ik heb mijn vorige cocktail (een "Coin de Mire") nog niet op, maar dat mag niet hinderen. Daarnaast bestel ik een flesje water, want ik wil niet de hele avond alcohol drinken, en van Paul krijg ik een glas wijn aangeboden. Ik zit opeens met vier glazen voor m'n neus!

Kees heeft wat mededelingen van huishoudelijke aard en daarna mogen we langs het buffet gaan. Het wordt een gezellige avond. Monique geeft een uitstekende speech, waarin ze een paar groepsleden in het zonnetje zet. Daarna bedankt ze Kees, toegelicht met een paar anekdotes. Kees bedankt de groep en geeft ons een compliment voor het samenwerken en elkaar te hulp komen. Math wordt geprezen om zijn kennis, die hij regelmatig met ons deelde, en enthousiasme. Kees geeft hem een rubberen spin, die met behulp van een pompje kan springen.

De spin gaat het hele gezelschap langs. Iedereen wil hem even uitproberen. Math houdt met Paul een wijnproeverij. De stemming zit er goed in! Bovendien treedt er vanavond een Sega-groep op. Ze spelen aanstekelijke muziek en er wordt uitbundig gedanst. We verhuizen naar de bar en kijken toe. Paul en ik complimenteren Monique met haar geweldige speech. Ze heeft precies de juiste toon getroffen met haar verhaal.


<-Vorig hoofdstuk: dag 19 Volgend hoofdstuk: dag 21->
Home Reizen Contact Site Map Zoeken

Valid HTML 4.01 Transitional